Diós csokoládétorta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg dióbél
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt

a bevonathoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 kiskanál vaj
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítjük: Lemérjük a hozzávalókat, ledarálunk 15 dkg diót, 5 dkg-ot durvára törünk, 5 dkg vajjal a gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. Félretesszük. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a puha vajat, a csokoládét, a lisztet és a diót is géppel belekeverjük. A gépet félretesszük, mert a tojásfehérjét kézzel keverjük óvatosan a masszába. Ha túl sűrű lesz a tészta, tehetünk bele egy kis tejet, ha pedig túl hígnak érezzük, akkor lisztet. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, lefedjük alufóliával és 175 fokon körülbelül 50 perc alatt készre sül. A bevonathoz gőz fölött az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal és a tejjel, majd a kész torta külsejére kenjük. Díszíthetjük dióbéllel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.