Diós csokoládétorta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 dkg dióbél
- 15 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 5 dkg liszt
a bevonathoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 kiskanál vaj
- 1 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítjük: Lemérjük a hozzávalókat, ledarálunk 15 dkg diót, 5 dkg-ot durvára törünk, 5 dkg vajjal a gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. Félretesszük. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a puha vajat, a csokoládét, a lisztet és a diót is géppel belekeverjük. A gépet félretesszük, mert a tojásfehérjét kézzel keverjük óvatosan a masszába. Ha túl sűrű lesz a tészta, tehetünk bele egy kis tejet, ha pedig túl hígnak érezzük, akkor lisztet. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, lefedjük alufóliával és 175 fokon körülbelül 50 perc alatt készre sül. A bevonathoz gőz fölött az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal és a tejjel, majd a kész torta külsejére kenjük. Díszíthetjük dióbéllel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.